Uzaktan Eğitimde Uyulması Gereken Kurallarımız...

Uzaktan Eğitimde Uyulması Gereken Kurallarımız...

UZAKTAN EĞİTİMDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1. Uzaktan eğitim, öğrencilerimiz için bir tatil dönemi değildir. Eğitim öğretim devam etmekte olup öğrencilerimiz ve velilerimiz, yüz yüze eğitime önem verdikleri gibi uzaktan eğitime de önem vermelidirler.

2. CANLI DERSler de yüz yüze eğitimin bir parçasıdır. Bu konuda istenilen özen ve ilgi gösterilmelidir. Ailelerinde destek vermesi gerekmektedir.

3. CANLI DERS saatleri sadece EBA üzerinden bildiriliyor.

4. Öğrenci ve veliler, CANLI DERSleri EBA'dan takip etmelidir. CANLI DERS saatlerini takip etmek öğrenci ve velilerin sorumluluğundadır.

5. Öğrencilerimiz, CANLI DERS başlamadan önce hazırlıklarını yapmalı, gerekli araç gereçlerini hazır bulundurarak CANLI DERSe katılmalıdır.

6. Veliler, CANLI DERS için öğrencilerine uygun ortamı hazırlamalıdır. Öğrencilerin masa başında ve ders ortamına uygun olarak giyinmiş halde derse katılmaları, onlara ders ortamının ciddiyetini hissettirecektir.

7. CANLI DERS sırasında öğrencilerin dikkatini dağıtacak unsurların uzaklaştırılması gerekmektedir. Ders ortamı sessiz olmalıdır.

8. Öğretmen CANLI DERSe başladıktan sonra, mesaj veya telefon çağrısı ile öğretmene ulaşmaya çalışmanız dersin düzenini bozacağından bu davranışlardan kaçınılmalıdır. Öğrenci herhangi bir aksaklıktan dolayı derse katılamamışsa, EBA' ya kendisi tekrar giriş yapmaya çalışmalı başarılı olamamışsa dersten sonra öğretmenine mazeretini bildirmelidir.

9. CANLI DERS sırasında söz almak isteyen öğrenci el kaldırmalıdır.

10. Öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere EBA üzerinden gönderilen çalışmalar ve ödevler zamanında yapılmalıdır.

 

Sayın Velilerimiz ve Değerli Öğrencilerimiz Canlı Derslerde Uyulması Gerekenler Kurallara dikkat etmemiz başarıyı sağlayacaktır...

 Sağlıklı Günlerde Kavuşmak Umuduyla...

27.11.2020 243