Liselere Giriş Sınavında Başarılı Olmak İçin 5 Yöntem...

Liselere Giriş Sınavında Başarılı Olmak İçin 5 Yöntem...

 

Yeni Sistem Araştırılmalı

Müfredat aynı olsa bile özellikle Türkçe ve Matematik gibi yüksek puan getirisi olan alanlarda çok farklı tarzda sorular yer almaktadır. Bu yüzden öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı örnek soruları tek tek çözmelerini ve buna benzer sorular üzerinde çalışmalarını tavsiye ediyoruz.

 

Yorumlama ve Analiz Etme Becerileri Geliştirilmeli

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan örnek sorulara bakıldığında geçmiş yılların aksine soruların sadece bilgiye dayalı olmadığı görülüyor. Yeni sorularda öğrencilerin yalnızca bilgi düzeyi değil aynı zamanda yorumlama, analiz etme ve sentezleme gibi daha üst düzey düşünme yetilerinin ölçülmesi amaçlanıyor. Bu yüzden öğrenciler artık ezberci bir sistemden vazgeçip konuyu iyice özümsemeliler. Hatta konuları farklı biçimlerde ele alıp analiz ederek kendi yorumları ile birleştirmeliler.

 

Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanılmalı

Özellikle Türkçe soruları incelendiği zaman uzun paragrafların yer aldığı bir sistem görüyoruz. Bunun yanı sıra tek bir paragraftan dört farklı soru sorulduğunu görüyoruz. Bu yüzden hızlı okuyabilen, okuduğunu doğru anlayan öğrencilerin avantaj sağlayacağını söyleyebiliriz. Zamanı doğru kullanabilmek açısından öğrencilerimizin mutlaka kitap okuma alışkanlığını geliştirmesi gerekiyor. Bu yüzden öğrenciler her gün en az iki saat kitap okumalıdır.

 

Bilgiyi Kullanma Gücü Arttırılmalı

Soruların genelinde öğrencilerin bilgiyi kullanma gücünü ölçen bir sistem var. Bu sebeple öğrencilerimiz, konu çalışması yaparken aynı zamanda bu konunun ve bilgilerin gündelik hayatta nasıl kullanılacağı üzerine düşünmelidir. Konu ile ilgili bilgilerin gerçek hayattan örnekler ile desteklenerek çalışması gerekir. Böylece sınavda bu tür soruları yorumlaması ve cevaplaması kolaylaşacaktır.

 

Konular Gözden Geçirilmeli

Bu yeni sistem çerçevesinde ve yeni örnek sorular doğrultusunda öğrenciler konularını mutlaka haftalık olarak tekrar gözden geçirmeliler. Böylece tüm bilgi eksiklerini tamamlar ve onları analiz ederek yorumlama yapabilirsiniz.

 

Değerli Öğrencilerimiz gelecek sizin geleceği kurmak yolunda size rehberlik etmek de bizim görevimiz. LGS Yolunda tüm öğrencilerimize başarı temenni ediyoruz...

26.11.2020 432