Corona Virüsüne Karşı Tüketilmesi Gereken Sebze ve Meyveler

Corona Virüsüne Karşı Tüketilmesi Gereken Sebze ve Meyveler

Corona virüsüne karşı bağışıklığımızı nasıl güçlendirebiliriz;

  • Bitki çayları tüketebilirsiniz. Bitki çaylarını tüketirken miktarına mutlaka dikkat etmelisiniz unutulmamalıdır ki her şeyin fazlası zarardır.
  • D vitamini almak önemlidir. Doktorunuzun önerdiği dozda D vitamini kullanımına özen göstermelisiniz.
  • C vitamini yönünden zengin besinleri tüketmelisiniz. Portakal, greyfurt, limon, kırmızı biber v.b
  • Dengeli beslenmek her şeyden az az yemek çok önemlidir.
  • Bolca c vitamini tüketmek önemlidir.
  • Yeterli uyku yani gece uykusu çok önemlidir.
  • Kişinin yaşına, cinsiyetine, vücuduna göre egzersiz yapması gereklidir. Bunun için evde belirli hareketler yapılabilir. Spor yapmak için spor salonuna veya dışarıya çıkmanıza gerek yoktur evde de kendinize böyle bir ortam yaratabilirsiniz. Bedensel hareketler önemlidir.
  • Ana öğünlerinizde beslenme düzenine dikkat etmeli ve her şeyden ölçülü yemelisiniz. Bu dönemde fazla karbonhidrat tüketmemeye özen gösterin.

 

BESLENME ÇANTASINDA HANGİ BESİNLER OLMALI?

Okula gidecek çocukların beslenme çantaları için de önerilerde bulunan uzmanlar, her gün avuç içi kadar kuru yemiş tüketilmesi gerektiğine dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Beslenme çantalarının içerisinde hiçbir şekilde kutulanmış ürünler koymamak gerekiyor. Meyve suyunu kendiniz sıkıp çocukların suluklarına yerleştirmelisiniz. 

Tercihim mevsim sebze ve meyveleri tüketmeleridir. Mevsim olarak brokoli, karnabahar geldiği için onları çok hafif haşlayıp sunmaktır. Bunlar C vitamini açısından oldukça yüksektir. 

Eğer çocuk seviyorsa domates, biber yemelidir. Eser elementleri alması açısından mevsim sebze ve meyvesi tüketmek çok önemli. 

Her gün ceplerine onların avuç içi kadar 1-2 adet badem, fındık, ceviz, kuru incir, kuru kayısı, kuru erik koyabilir. 

Herkesin avuç içi kalbi kadardır. Kaju ve yer fıstığından kaçınıyoruz çünkü çocuklar bunlara alerjik reaksiyon gösterebiliyor. 

Küçük yaştaki çocuklarımız için bunlar hariç diğer kuru meyve ve kuru yemişleri tuzlanmamış, sade ürünleri tercih etmeleri gerekiyor. 

Ayran, süt, kase yoğurt tüketmelerinde her zaman büyük fayda var. 

Kalsiyum almadan D vitamini, D vitamini almadan da kalsiyum bir işe yaramıyor. Demir ve B12 açığını kapatmak için tencere yemeklerini yapmamız gerekiyor. 

Tencere yemeklerinin de en önemli özelliği günlük ihtiyaç olan vitamin ve eser elementlerin net bir şekilde yemeğin suyuna geçmiş olmasıdır. Bazı gıdalardaki besleyici unsurlar ancak piştiğinde yemeğin suyuna geçerek bize fayda sağlayabilir."

31.10.2020 370