13.02.2013 6046

• Gümeli'de ilk defa okul 1912  yılında ahşap  ustası Yığılcalı Hasan Mustafa tarafından tek derslikli olarak yapılmıştır.

• 1912 de ilk muallim (öğretmen) olarak Ahmet Hafız Efendi  görevlendirilmiştir.

• İlk olara eskimez yazı ile(Osmanlıca) eğitime başladı. 1930  yılında Eğitim-Öğretim dili olarak Türkçe´ye geçilmiştir.

• 1930 yılında Ereğli ilçesinin dördüncü okulu olarak hizmet  vermeye başlamıştır. İlk mezunlarını 3 yılda mezun vermiştir. 1940 yılında  Eğim-Öğretim süresi beş yıla çıkartılmıştır.

• Gümeli'mize 1945 yılında ilk bayan muallim  tayin ediliyor.

• 1955 yılında devlet tarafında iki derslik ve iki lojman  projesi ile yeni okul yapılmıştır.

• 1992 yılında eğitimi daha ileri bir seviyede olması için  Gümeli yatılı bölge okulu yaptırma ve yaşatma derneği kuruldu. Orman  işletmesinin şantiye olarak kullandığı yere devlet tarafından 6 derslik  ilköğretim okulu yapıldı.

• 1994 yılında 4 derslik ilave edilmiş olup derslik sayısı 10'a çıkrtılmıştır.

• 2020 yılında deprem güçlendirmesi , yangın merdiveni ,engelli asansörü ve ısı yalıtımı yapılmıştır.

• Taşımalı eğitimin başlamasıyla birlikte Fındıklıağıllı, Doğandere, Kale, Pekmezci,Seç, Erenköy, Cevizyanı, Kozdere  yerleşim  biriminin öğrencileri de okulumuza okulumuza katılmışlardır.

• Okulumuz sekiz derslik, arşiv, , Öğretmenler  Odası, Müdür Odası, Müdür Yardımcısı Odası ,Yemekhane,Kütüphane Akıl oyunları atölyesi,Sera atölyesi,Bahçe peyzaj atölyesi ve iki adet deposu ile hizmet vermektedir.

• Okulumuzun Alaplı İlçe Merkezine  uzaklığı 25 Km. olup, Zonguldak İl Merkezine uzaklığı ise 90 Km. dir. Okulumuzun  bulunmuş olduğu belde de lojman bulunmadığı için öğretmenler servisle Alaplı  İlçe Merkezine gidip-gelmektedirler.