Öğrencilerimize Uzaktan Eğitim Tavsiyelerimiz...

Öğrencilerimize Uzaktan Eğitim Tavsiyelerimiz...

Geleceğimizin Teminatı Sevgili Öğrencilerimiz,

Kıymetli Gümeli Çocukları Size Uzaktan Eğitim Süresinde Yapabileceğiniz Basit fakat Etkili 10 Eğitim Önerisi Hazırladık. Detayları okuyup uygulayacağınıza inanıyor, başarılar diliyoruz...

1-Evden sınıfa ya da kütüphaneye gidiyormuş gibi bir çalışma düzeni oluşturmaya gayret edin. Gününüzü planlayın. Uyanmak, kahvaltı etmek ve giyinmek için bir zaman belirleyin.

2- Yerleşik bir rutin kurmak, zamanınızı yapılandırmaya ve çalışmaya geçmenize yardımcı olabilir. Programınızı her seferinde az sayıdaki belli şeylere odaklanabileceğiniz şekilde ayarlayın.

3- Çalışma alanınız ile dinlenme alanınız arasında fiziksel bir sınır oluşturmak, evden eğitim alırken odaklanmanıza yardımcı olabilir. Hedefinizle ilgili bir fotoğraf bir yazı da sizi daha çok motive edecektir.

4-Dersleri, canlı ders saatlerinde, düzenli olarak aktif katılımla takip etmeye özen gösterin. Böylelikle, canlı ders sırasında anlamadığınız yerleri sorup netleştirme, anlık geribildirim alabilme ve konuyla ilgili sınıf içi tartışmaları takip edebilme fırsatınız da olacaktır. .

5- Canlı ders saatlerinde dikkatinizin dağılmasını en aza indirmek için telefonunuzu bir kenara bırakmak, mesajlardan ve sosyal medyadan gelen bildirimleri ve alakasız web sayfalarını kapatmak önemlidir. Canlı dersler sırasında not almak, dikkatinizi sınıf içeriğine yönlendirmenize yardımcı olabilir.

6- Çalışmanız gereken dersleri ya da bitirmeniz gereken ödevleri/projeleri, her gün tamamlayabilecek şekilde küçük görevlere bölebilirsiniz. Büyük bir görevi daha küçük parçalara bölmek, işleri daha kolay baş edebilecek hale getirebilir ve onları bitirmek için daha motive olmanıza yardımcı olabilir. Kendinizi işlerin tamamlanmasından sorumlu tutmak için çalışma planınızı arkadaşlarınızla veya aile üyeleriyle de paylaşabilirsiniz.

7- Gerekli tekrarları yaparak ve ayrıca ek kaynakları takip ederek, derslerinize, okuldakine benzer sürelere yakın şekilde zaman ayırabilmek, sizi zaman yönetimi konusunda da geliştirecektir.

8- Gün içinde sosyalleşme için zaman belirlemek, çalışmaya odaklanmanızı arttırabilir. Günü aile üyeleriyle zaman geçirmek, dinlenmek, telefonla ya da görüntülü sohbet yoluyla arkadaşlarınızla görüşmek için ayarlayabilirsiniz. Kendinizi iyi hissedeceğiniz faaliyetlere de sosyal izolasyonu ihmal etmeyecek şekilde zaman ayırın.

9-Kendinizi ödüllendirin! O yüzden mutlaka gün içinde sevdiğiniz bir şeylere vakit ayırın. (Evcil hayvanla ilgilenmek, sevdiğin bir bitki, yemek yapmak gibi.) Bunu vakit kaybı olarak görmeyiniz. Sizi hedeflerinize taşıyacak olan sizsiniz bu yüzden kendinize çok iyi bakmalısınız.

10- Evin içindeki farklı mekânları değerlendiriniz! Hepimizin biraz değişikliğe ihtiyacı var. Arada balkonda ya da mutfak masasında çalışmayı deneyebilirsiniz.

Mustafa Kemal'in dediği gibi "Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar."

UNUTMAYIN! HER ÇABA BİR GÜN MUTLAKA ÖDÜLLENDİRİLİR...

AZİM VE GAYRETİNİZ SÜREKLİ OLSUN...

18.11.2020 402

18-11-202018-11-2020