Karakter Eğitiminde Anne Babanın Rolü...

Karakter Eğitiminde Anne Babanın Rolü...

Değerli Velilerimiz. Bu haberimizde Çocukların Karakter Eğitiminde Anne Babanın Rolü Nedir, Anne Baba Karakter Eğitimi verirken nasıl davranmalı bunlara değineceğiz.

Eskiden çocukların çevresi ailesi, komşuları ve mahallesiydi. Ama günümüz de bu durum böyle değil. Özellikle internet ve sosyal medya İle çocuklar baş döndücü bir değişim odağındalar.

Bu durumda Siz anne ve babalara düşen görev ve sorumluluk daha da artmaktadır. Çocuklara öğretmeye çalıştığımız değerler maalesef sosyal medyanın ve internetin daha doğrusu dış dünyanın değerlerinden farklı olmaktadır.  Bu baş döndürücü ortam içerisinde karakterli ve değerlerine bağlı çocuk yetiştirmek gerçekten zahmetli ve bir o kadar da zor bir iştir.

Peki karakter nedir? İyiyi sevme, iyiye ulaşma ve iyiyi bilme şeklinde kısaca tanımlanabilir. Kişinin toplum içerisinde ya da kendine karşı olumlu davranışlarıdır.

Günümüz dünyasında küreselleşme ile birlikte karakterli insanlara olan ihtiyaç daha da artmaktadır. Kapitalist sistem ve hızla değişen dünya insanları her geçen gün tek tipleştirmekte değerleri yok etmektedir. Bu nedenle biz anne babalara daha çok görev düşmektedir.

Şimdi çocuklarımızı karakterli yetiştirmek için uygulayacağımız stratejilere maddeler halinde bakalım.

İyi bir model olabilmek önemlidir. Çocuklarınıza iyi bir karakter model olmalısınız.

Aile içinde eşinize varsa diğer bireylere karşı daima saygılı olun. Unutmayın sizin davranışlarınızı örnek alan bir çocuğunuz var.

Çocuklarınıza yanlış davranış yaptığında kızmak yerine doğrusu nedir, ne olmalıdır bunu gösterin. Çocuğunuz tekrar aynı yanlışı yapar sabredin ve her defasında doğrusu ona gösterin.

Yemek saatlerinde mümkün olduğunca birlikte sofraya oturun. Ve sofrada telefon, televizyon gibi uyarıcılar, dikkat dağıtıcı objeler olmasın.

Elinizden geldiğince anne ve babanın da katılımı İle aile içi etkinlikler yapın. (Ortak sinema saati, Ortak oyun saati, okuma saati, yürüyüş saati, birlikte meyve yemek gibi...)

UNUTMAYIN ÇOCUKLAR SÖZLERİNİZİ DEĞİL DAVRANIŞLARINIZI ÖRNEK ALIR...

29.11.2020 302